Weight Pulling

Någonting som har blivit en väldigt utbredd aktivitet bland pitbull-ägare över hela världen är Weight Pulling. Många ser även Weight Pulling som ett sätt att testa hundens styrka och uthållighet under ganska enkla och organiserade former. Men med det sagt får man inte glömma att det inte bara handlar om ren råstyrka, utan det är väldigt mycket teknik inblandat i Weight Pulling när det handlar om att få så mycket kraft som möjligt i ett drag.

Egentligen är inte pitbullterriern avsedd för denna aktivitet, men det är få hundraser i världen som kan matcha pitbullen i förhållande till dess vikt – när det gäller att dra tunga vikter. Det finns faktiskt hundar som har dragit mer än 170 gånger sin egen kroppsvikt, det är helt sjukt!

För att komma igång med Weight Pulling behöver man så klart träna sin hund, men innan dess är det klokt att analysera hundens kroppsbyggnad för att kunna utföra träningen på bästa sätt. En hund som är ganska kompakt kan t.ex. med fördel dra från ett läge något lägre än deras bakben.

Ett sätt att komma igång med att träna hunden är att fästa en kedja i selen och dra runt t.ex. ett lättare däck, för att sedan byta upp sig mot tyngre saker. Men kör inte slut på hunden, träna inte mer än 10-15 minuter per dag. Det är även viktigt att ta med hunden på avslappnande promenader och gärna hjälpa den med massage och stretching för att den skall kunna återhämta sig på bästa sätt.